Dovolím si tu uverejniť jeden z jej receptov na mrkvové mafiny. Piekla som ich už niekoľkokrát a vždy mali úspech - u gurmánov, bežných milovníkov sladkostí, ľudí, čo neznášajú mrkvu, aj žravých puberťákov. Uplatnili sa pri nedeľných raňajkách, všednodennom mlsaní aj pri vysokohorskej turistike. Proste dokonalá, všestranná pochúťka.
Budeme potrebovať:
300 gr najemno nastrúhanej mrkvy
1 veľké jablko, ošúpané a nastrúhané najemno (pokvapkať citrónom aby nehnedlo)
300 gr hladkej múky (ja som miešala s celozrnnou napolovicu)
200 gr hnedého cukru plus lyžica pravého vanilkového
3 veľké vajíčka
200 ml oleja
lyžička sódy bikarbony
1,5 lyžičky škorice
štipka soli
môžeme pridať aj nasekané orechy alebo čokoládu, aj hrozienka v horkej čokoláde sa hodili
Rúru predhrejeme na 180°C, formu na mafiny vymažeme maslom alebo olejom nevýraznej chuti (nie olivovým). V jednej mise zmiešame suché suroviny: múku, cukor, sódu bikarbonu, škoricu a soľ.
V druhej miske prešľaháme metlou vajíčka a olej. Zamiešame k tomu mrkvu a jablko.
Zmiešame suché a mokré ingrediencie dokopy. Primiešame nasekané dobroty, ak chceme. Rozdelíme do mafinovej formy. Pečieme cca 30 minút alebo kým zapichnuté špáradlo vyjde suché.
Rozdávame kade chodíme, lebo sme presvedčení, že treba
viac mafinov tomuto svetu!
mnam, mnam. urcite skusim.
ReplyDeletejojo, ta mrkva tam posobi ako nadlahcovadlo. clovek z nich ma taky zdravy pocit :)
ReplyDelete