Feb 13, 2012

Šampaňo ňuňo v. 2.0

Toto je dezert, využiteľný na všestranné ohurovanie rôznorodej spoločnosti. Úspech bude mať u kamarátok, lebo je ľahký a obsahuje alkohol, u kamarátov, lebo obsahuje alkohol, prípadne aj u frajera, ak to naozaj potrebujete. Už sme si podobný robili v lete, ale tentokrát si urobíme elegantné frťánky, viktoriánsky trasľavé a neuveriteľne dobré. Na jahodového klátila Starenky Oggovej sa síce nechytajú, ale približujú sa mu.
Dámy a páni - šampanské s jahodami v kompaktnom balení!
Komu sa nechce klikať na predchádzajúci recept, zopakujeme si ho:
Budeme potrebovať:
75 g kryštálového cukru
2 balíčky plátkovej želatíny
1 sekt
150 gramov čerstvých jahôd

Do hrnca dáme cukor a 350 ml vody. Necháme zovrieť a miešame na slabom plameni až kým sa cukor nerozpustí. Necháme vychladnúť asi 1 hodinu.
Jahody umyjeme, odstopkujeme a nakrájame na menšie časti.
Želatínu pripravíme podľa návodu. Plátky necháme napučať v niekoľkých lyžiciach cukrového sirupu. Potom pomaly zahrievame so zvyškom sirupu až kým sa úplne nerozpustí. Nesmie vrieť!
Odstavíme zo sporáka. Prilejeme trochu sektu, pomiešame, potom prilejeme zbytok. Môžeme použiť celú fľašu, ale ak neodoláme a potrebujeme ochutnať, tak sa nič nestane, keď si deci odpijeme. Na zdravíčko!
Pripravíme si formičky, ja som použila mafinové formičky z Ikea, zo silikónu sa to najlepšie vyklápa. Naolejujeme ich olejom nevýraznej chuti, nie olivovým, aby sa to dalo ľahko vyklopiť. Nalejeme trochu sektu so želatínou, môžeme nechať stuhnúť v chladničke, aby sme docielili efekt vznášajúceho sa ovocia. Nie však príliš dlho, aby sa ešte ďalšia vrstva prilepila. (Ak to neurobíme, jahody vyplávajú hore, vynesené bublikami.) Potom nasypeme ovocíčko a zalejeme zbytkom sektu. Necháme stuhnúť v chladničke.

A na záver aktuálna správa:

No comments:

Post a Comment