
Zo začiatku sa všetci ostýchajú, ale so stúpajúcou hladinou alkoholu stúpa aj roztopašnosť a uvoľnenosť. Nakoniec sa všetci opijú a hrajú tradičné spoločenské hry ako Sexuálny úlet s kolegom, Potykanie si so šéfom a kolegami, ale na druhý deň si nepamätáme s ktorými a keď príde k najhoršiemu, je tu aj Vymieňanie tričiek.
Na druhý deň má šéf dobrý pocit ako utužil kolektív a všetci ostatní dobrý pocit, že túto akciu si nebudú musieť zopakovať skôr ako o rok.
Ak vám takúto zverinu vaša firma neplatí, môžete byť iba radi. A urobiť si ju doma a po svojom a pozvať si na ňu iba ľudí, s ktorými naozaj chcete tráviť svoj voľný čas.
Naservírovať im môžete napríklad pomaly pečenú hus. Alebo kačicu. Alebo kríženca husokačicu (to si nevymýšľam, naozaj sme to jedli. A z biochovu.) Pomalé pečenie zaručí, že mäso bude urobené našťavnato a úplne do mäkkúčka, takže bude samo odchádzať od kosti.

Pred spaním zaženieme chmúrne predstavy vyhoreného bytu, keby náhodou prehorel nejaký káblik, domu vyhodeného do povetria alebo podobné katastrofické predstavy, ako to len my ženy mávame, a radšej si predstavujeme ten skvelý, šťavnatý, delikátny obed alebo večeru.

Zvýšime teplotu na 120°C a zakryté necháme piecť ešte 2.5 hodiny.
Po uplynutí tejto doby môžeme pozbierať vytečenú masť a ak chceme vtáka servírovať na obed, odokryjeme pekáč a necháme ho ešte pekne zvrchu aj zospodu opiecť dochrumkava - asi 1.5 hodiny.

Kto má rád hyd na sladko, môže hodinu pred dopečením potrieť povrch medom, premiešaným s troškou výpeku.
Nakoniec máme dokonale prepečené mäso samo odpadávajúce od kosti, s chrumkavou kožtičkou.
Naporcujeme. Podávame s lokšami, kyslou alebo sladkou orestovanou kapustou. Červené vínko je osvedčený a vhodný nápoj k tomuto pokrmu.
Bavíme sa voľne, neviazane a podľa svojho gusta.
Nie je ftak ako fta(cni)k
ReplyDeleteaha, moje tricko v best supporting role.
ReplyDeleteeste stale je tazke uverit tej historke
ReplyDeletemam fotoz. ale sa bojim, ze by si ich vycapila dagde, tak nic nebude.
ReplyDelete