Keďže sme ako správne gazdinky na fašiangy fánkov napiekli, zostalo nám z nich dva až osem bielkov, podľa situácie v kurníku. Môžeme ich strčiť do mrazáku, ako povedala guru, ktorá sa to naučila od Nigelly, a napiecť pusinky neskôr, alebo ich napiecť rovno.

Orechy nasekáme nadrobno, opražíme nasucho na panvici. Mandle oblanšírujeme, olúpeme a nasekáme.
Bielky, cukor, vanilku a citrónovú šťavu zmiešame v kastróliku a potom šľaháme nad parou vo vodnom kúpeli. Keď zmes zhustne, odstavíme a šľaháme do tuha, aby sa dali robiť kôpky na plech. To v prípade, že chceme pusinky. Komu sa nepodarí, zmeska sa mu roztečie po plechu a bude mať snehové jazyky. Kupodivu, konzumentom nevadila ani táto forma a spokojne pojedli všetko. Lepšie snehové jazyky v ústach ako na ceste. Zľahka zamiešame nasekané orechy alebo mandle. Plech vystelieme papierom na pečenie, komu sa chce umývať, nemusí, ale mal by pomastiť. Pečieme pomaly doružova. Navrchu sa urobí chrumkavá krustička, vnútri je to trošku mazľavé a ťahavé niečo medzi tureckým medom a cukrovinkou čierny princ vybranou z druhého výkladu.
Kým sa upečie, môžeme si zaspievať s Jarkom Nohavicom:
No comments:
Post a Comment